Energiekoorden of energetische verbindingen, wat is het en wat heeft het te maken als jij als HSP een relatie met een narcist hebt (gehad)?
Energiekoorden of energetische verbindingen, wat is het en wat heeft het te maken als jij als HSP een relatie met een narcist hebt (gehad)?

Energiekoorden of energetische verbindingen, wat is het en wat heeft het te maken als jij als HSP een relatie met een narcist hebt (gehad)?

Wat zijn energiekoorden of energetische verbindingen? En wat hebben energiekoorden of energetische verbindingen te maken als jij HSP bent en je hebt een relatie (gehad) met een narcist?

Alles is energie, energetisch zijn we allemaal met elkaar verbonden

Energetisch gezien zijn we allemaal verbonden met elkaar. Deze verbindingen zijn onzichtbaar, maar vaak zijn het de HSPers die in staat zijn deze verbindingen “aan te voelen,” omdat ze er gevoelig voor zijn of zich er meer van bewust van zijn. Of het nu om een fijne of om een nare verbinding gaat: er is altijd een overeenkomst tussen jullie en de energetische verbinding tussen jullie. Er zijn levenslessen te leren, patronen te veranderen, tijd om tot inzichten te komen, tijd om jezelf te ontwikkelen en om te groeien en bloeien als mens. Spiritueel gezien zijn we hier op aarde vanwege een missie die we hebben: we moeten iets leren, we moeten iets ondergaan om lessen te leren, we moeten iets doorgeven aan anderen en we moeten hier op aarde groeien.

Zodra je een relatie hebt met iemand (een positieve of een negatieve relatie) verbinden zich flexibele energievezels, koorden, draden of verbindingen zich tussen jou en de ander en de ander met jou. Soms zijn ze dun, soms zijn ze enkele centimeters dik, afhankelijk of het om een diepe of bijzondere band gaat tussen jullie tweeën. Informatie, emoties en energiefrequenties worden nu tussen jullie overgedragen.

Wanneer ontstaan energiekoorden?

Er ontstaan energiekoorden als je bijvoorbeeld dagelijks contact hebt met iemand, als je veel aan iemand denkt, of als iemand anders veel aan jou denkt.

Emoties worden overgedragen door deze energiekoorden en energieverbindingen

Energie, energiefrequenties en emoties worden door deze energiekoorden en energieverbindingen overgedragen tussen jullie. Als je er heel gevoelig voor bent, kan je opvangen wat de ander denkt of voelt, zelfs al ben je duizenden kilometers van elkaar verwijdert. De energiekoorden kunnen ervoor zorgen dat twee mensen elkaar ontmoeten, maar ook dat twee mensen afscheid van elkaar nemen, omdat hun energie niet langer op elkaar is afgestemd.

Maar ook tussen plaatsen en jou kunnen energiekoorden ontstaan. Bepaalde locaties, bijvoorbeeld daar waar je geboren bent, kunnen je verbinden met energie.

Verbindingskoorden kunnen ontstaan tussen vrienden, collega´s, geliefden, familieleden, geliefde huisdieren, voorouders, spirituele leiders en goeroes, engelen en met De Schepper. Hoe dieper, inniger, hechter en bijzonder de band, hoe dikker de energetische verbinding tussen jullie.

Kunnen trauma´s van onze voorouders doorgegeven worden aan ons?

Trauma´s kunnen via de energiekoorden en de energieverbindingen met onze ouders, familie en met onze voorouders worden doorgegeven. Bij de eerste generatie vindt een genetische aanpassing plaats als gevolg van de nare en afschuwelijke gebeurtenis. Bij de tweede generatie, die zelf niet het trauma heeft ervaren, vindt exact dezelfde genetische verandering plaats. Zelfs als je je eigen ouders niet gekend hebt of als ze inmiddels zijn overleden, kunnen er sterke energiekoorden bestaan die jou verbinden met de familie. Geadopteerde kinderen kunnen voedselvoorkeuren, maar ook beroepsvoorkeuren ontvangen via deze energieverbinding van hun biologische ouders.

Voorouders die nobel, goed en grootmoedig waren kunnen via de koorden en verbinding dit bij je hebben ingeprent. Maar als je voorouders met langdurige angst, trauma´s, depressies, verdriet en een gebrek aan zelfvertrouwen of eigenwaarde te maken hebben gehad, kunnen deze gevoelens en emoties bij je zijn ingeprent via de energiekoorden.

De bijzondere band tussen HSP’ers en hun huisdieren

Huisdieren kunnen energiekoorden en energieverbindingen aanvoelen en oppikken die tussen twee personen aanwezig is. Maar je kan ook zelf met je geliefde huisdier een sterke energetische verbinding en band hebben. Huisdieren zijn in staat om haarscherp de emoties van hun baasjes op te pikken en soms “weet” een huisdier eerder dan de baas zelf wat er aan de hand is of wat er emotioneel mis is met het baasje. Huisdieren zijn in staat om aandoeningen van hun baasjes over te nemen. Na het overlijden van het geliefde dier hebben heel veel baasjes melding gemaakt dat ze vanuit hun ooghoeken toch hun huisdier zagen. Energetisch zijn ze verbonden met elkaar, zelfs na de dood.

Al kun je de energiekoorden, energiestrengels of energievezels tussen elkaar niet zien, ze zijn er wel. Sommige geven ons kracht, andere putten ons uit.

Energieverbinding als je verliefd bent

Als je bijvoorbeeld verliefd bent, dan kunnen de energiekoorden tussen jullie groot, stralen en kristalhelder van kleur zijn. De kleuren van deze energieverbinding kunnen blauw, groen, roze of goud zijn en ze lopen van je hartchakra naar het hartchakra van de ander.

Energieverbinding als je wrok voelt

Als je bijvoorbeeld wrok voelt, dan zijn de energiekoorden tussen jullie, pezig en vezelig. De kleuren zijn vuil of smerig geelgroen of smoezelig grijs.

Wanneer relaties opbloeien worden deze energiekoorden mooi, dik, sterk en stralen ze! Liefde, informatie en emoties kunnen snel door deze koorden naar elkaar toe reizen, ondanks dat een van jullie duizenden kilometers verderop zit.

Hoe ontdek je of er een energetische verbinding tussen jullie is?

Om een voorbeeld te geven: heb jij je wel eens uitgeput gevoeld na een gesprek met iemand? En leek het er sterk op dat de ander zich na jullie gesprek energiek en opgeladen leek? Het is een voorbeeld dat jouw eigen energiekoord uitgeput is, zodat jouw energie wel naar de nader gaat, maar er geen energie van de ander naar jou toe gaat. De energie tussen jullie, de verbinding van energie tussen jullie is slechts een enkele reis.

Een moeder “weet” wanneer haar zoon echt in problemen verkeerd als hij als soldaat op missie is gestuurd naar de andere kant van de wereld.

Een tweeling “weet” wanneer de andere tweeling in een vrolijke bui is, zelfs als deze tweeling in verschillende steden wonen.

Als iemand boos op je is en tijdens een woedeaanval je ik weet niet wat allemaal toewenst, is het goed mogelijk dat je lichamelijke klachten krijgt. Je lichaam reageert op de boosheid, op de woede, op de beledigingen van de ander, maar ook als de ander dingen doet of zegt die jou tegenstaan. Hoe sterker de band tussen jullie, hoe sterker de energetische verbinding, hoe sterker mogelijk de lichamelijke klachten. Als je chronische klachten hebt die jij en de huisarts niet kunnen plaatsen of verklaren, is het mogelijk de hoogste tijd om deze energetische verbinding los te snijden!

HSPers “voelen,” of “weten,” vaak dat ze een bijzondere energetische verbinding hebben met iemand, met een plek of met een huisdier. Door hun gevoeligheid zijn ze veel beter in staat om onzichtbare dingen op te pikken, die anderen totaal lijken te ontgaan. Misschien weten niet alle HSPers wat het precies is wat ze oppikken, maar een HSPer is er zich meer bewust van dat ze iets oppikken.

Ik voel me plotseling vrolijk en blij

Je kan je plotseling blij, vrolijk en opgewekt voelen, zonder dat daar een reden voor is. Heel goed mogelijk dat iemand met wie je een energetische verbinding hebt, liefdevol en positief aan je gedacht heeft en diens liefde is naar je toe gekomen.

Blijft de energetische band bestaan na overlijden?

Als een dierbare van je komt te overlijden en jullie band was diep, hecht en bijzonder, dan is het mogelijk dat jullie energetisch in verbinding blijven: jullie band blijft bestaan. Je kunt het idee hebben dat deze persoon altijd bij je is. Hoe mooi en bijzonder ook, deze verbinding kan je ook belemmeren en soms is het beter als je je – uiteindelijk – gaat losmaken van deze energetische verbinding.

Kunnen energieverbindingen verdwijnen?

Emotionele energie stroomt heen en weer tussen een kind en een ouder, tussen tweelingen, tussen families en tussen bijvoorbeeld een moeder en haar kind. Met de jaren worden deze verbindingen zwakker en kunnen zelfs oplossen als de afstand te groot is en een van jullie te onafhankelijk en helemaal zelfstandig gaan worden. Aan de andere is het heel goed mogelijk, dat ondanks jullie elkaar voor lange tijd niet hebben gezien, dat er geen koord of verbinding meer is.

Hoe sterker de emotionele verbinding tussen jou en de ander, hoe sterker het koord.

Als je energiekoord niet is uitgeput, kunnen energie, liefdevolle gedachten, maar ook giftige gedachten door de energiekoorden jullie met elkaar verbinden.

De energie om je heen als je jezelf bent kwijtgeraakt

Als je jezelf bent kwijtgeraakt wegens omstandigheden en door nare ervaringen in je leven, is het goed voor je om na te gaan met welk soort energie je te maken hebt: wat straal je uit naar anderen? Welke energie ontvang je?

Ben je te gevoelig en pik je de energie van iemand anders op?

Als jij als HSP aanvoelt dat je gevoelig bent voor het oppikken van de energie van iemand anders, dat je gevoelig bent voor het oppikken van emoties van anderen kan het heel goed zijn dat de energieverbinding d.m.v. de energiekoord tussen jou en de ander niet goed is afgesteld. Je zit niet goed in je vel en je energievibraties of je trilling energie zijn te laag.

Als je maar niet los komt van de narcist

Veel Hsp’ers voelen aan dat ze in verbinding staan met hun (ex) narcisten (geliefden of baas) en dat ze het gevoel hebben maar niet los te kunnen komen van de narcist. Ze voelen aan dat de narcist, maar bij hen in de buurt is met hun negativiteit. Dat voelt heel zwaar aan, drukkend en beklemmend zelfs, alsof je niet meer in staat bent vrij te leven.

Negatieve emoties en negatieve gedachten – over jezelf, maar juist ook over anderen – hebben een sterkere aantrekkingskracht dan positieve. Heb je een relatie (gehad) met iemand die negatief is en je vermoedt dat degene negatief over je blijft denken, is het heel goed mogelijk dat door de bestaande energiekoord de verbinding tussen jullie in stand wordt gehouden door de negatieve gedachten van de ander.

Als jij bijvoorbeeld heel sterk richt op de narcist en niets anders dan negatieve emoties en gedachten over de narcist voelt of denkt, dan trekt het negatieve aan. Met andere woorden: je trekt de narcist aan. Het is daarom heel belangrijk om afleiding te zoeken als je gedachten steeds op de narcist gericht zijn op een negatieve manier.

Afleiding, richt je aandacht op de mooie dingen in het leven!

Richt je uitsluitend op de mooie dingen van het leven en maak daar (bijvoorbeeld) foto´s van. Kijk om je heen en zie bewust de mooie dingen. Die mooie plant. Die slapende kat. Die mooie schilderij. De pasgeboren lammetjes. De sneeuwklokjes.

Een andere manier is ook om de aandacht meer en meer op jezelf te richten door jezelf beter te gaan verzorgen, beter op je voeding en beter op je HSP levensstijl te letten. Door jezelf beter te gaan verzorgen, richt je automatisch meer de aandacht op jezelf. Doordat jezelf sterk en krachtig maakt door de toepassing van een HSP levensstijl, groeit je zelfvertrouwen.

En dat heeft een domino-effect. Doordat je beter in je vel komt te zitten, heb je meer behoefte om je creativiteit te uiten. Door op een hobby cursus te gaan. Door je aan te sluiten bij een koor. Door asielhonden uit te laten. Door je aan te sluiten bij een groep vrijwilligers die de natuur vrij houden van plastic. Door je te verdiepen in de geschiedenis van de omgeving waar je woont. Het zijn maar voorbeelden. Zoek iets uit waar jij blij mee bent, iets wat in je eigen straatje past.

In het begin is het moeilijk en zal je een paar keer vallen. Zolang je niet blijft liggen en weer opstaat, ben je hartstikke goed bezig! Je verdient het om meer aandacht aan jezelf, aan je gezondheid, aan je welzijn, aan je interesses, aan je hobby en aan enz. te besteden!

Heilzame versus giftige energieverbindingen

Sommige energieverbindingen zijn bijzonder heilzaam, anderen zijn weer bijzonder giftig. Als we ons energiek en levendig voelen kan dat door heilzame energieverbindingen komen. Voelen we ons uitgeput en verzwakt, kan dat door giftige energieverbindingen komen.

Meestal zijn de uitwisselingen van de energieverbindingen tussen de energiekoorden onbewust. We staan er niet bij stil dat als we ons boos maken en in een woede-uitbarsting de ander ik weet niet wat toewensen, dat die ander via de energieverbinding de volgende dag zich knap beroerd kan voelen. (Met de nadruk op het woordje: kan!)

Paranormale aanvallen en energie zuigers

Paranormale aanvallen en energie zuigers kunnen ons uitputten. In werkelijkheid is het deel van jou, dat in de andere persoon bestaat en aanwezig is, vanwege de verbinding die jullie samen hebben dankzij de energetische verbinding tussen jullie, dat je energie aanvult of uitzuigt. Als je deze verbinding veroordeelt, ben je niet in staat om het los te laten. Ben je in staat om deze verbinding te observeren, is dat je eerste stap om – uiteindelijk – los te kunnen laten.

Maar er zijn ook mensen die bewust met deze energieverbinding aan de slag gaan met kwade bedoelingen om een ander te manipuleren of in dwang te houden. Besef echter altijd dat dit soort dingen als een boemerang werken: iedereen die met kwade intenties aan de slag gaat met energieverbindingen tussen energiekoorden krijgt de volle lading – en meer – terug.

Wanneer is je leven in balans en in harmonie?

Je leven is compleet, in balans en in harmonie als al je energiekoorden zuiver zijn en stralen. Wanneer je meer en meer bewust wordt van energiekoorden en ontdekt dat er ook verbindingen zijn die je weerhouden om je authentieke zelf te mogen zijn, ga je meer en meer ontdekken dat niemand schuld heeft, je nergens bang voor hoeft te zijn en dat er niets mis is met je. Je hoeft jezelf en je eigen ik niet te verbergen of te verstoppen voor anderen. Je hoeft niet langer de behoeften en wensen van anderen voor te laten gaan en jezelf achter te stellen. Zodra je gaat leren hoe je jezelf ontspant en energieverbindingen loslaat, weet je dat alles in orde is en dat alles goed komt: je hebt een dieper energieniveau bereikt.

Je eigen ziel houdt van de waarheid en je eigen pad naar de waarheid is niets anders dan door sterk en krachtig te zijn in je eigen energieveld.

Energiekoorden is een bijzonder interessant onderwerp, omdat veel Hsp’ers er heel gevoelig op reageren, maar ook omdat het een hulpmiddel kan zijn om de energetische verbinding die we hebben met een narcist of met een ander negatief persoon, kunnen loslaten en verbreken.

Heel erg belangrijk hierin is: zorg dat je iedere dag opnieuw goed geaard bent!

Neem jij veel energie op van anderen? Ben je te gevoelig en pik je veel negatieve energie van anderen op? Lees het volgende artikel: energetische bescherming

Maak jezelf sterk en krachtig

Alles over energetische verbindingen en energieverbindingen tussen jou en een ander, waaronder: wat zijn de effecten van energieverbindingen op je gezondheid en op je emoties en welke methoden bestaan er om energieverbindingen los te laten en de verbinding te verbreken, komen in de nieuwste versie van het boek: Maak jezelf sterk en krachtig te staan.

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay 

Boek: “Maak jezelf sterk en krachtig na uitputting door narcisme” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Heb je PTSS door narcisme en narcistische trauma? Ben je op zoek naar een online heling en herstelprogramma dat geschikt is voor HSP? Met cognitieve en somatische technieken zoals EMDR en positieve psychologie, kun je je narcistisch trauma op zenuwstelsel niveau helen en een leven vol liefde en vreugde krijgen.

Trauma coach worden met specialisatie: narcistisch misbruik zodat je slachtoffers van narcisme met trauma kunt gaan helpen? Met wereldwijde erkende CMI kwalificatie en certificering, uniek in de wereld!

Ben je van plan om te gaan scheiden van een narcist? Dan is het van groot belang dat je je goed voorbereidt en hulp zoekt bij een advocaat die gespecialiseerd is in het omgaan met narcistisch gedrag. Mensen die besluiten om te scheiden zonder een plan lopen het risico om te maken te krijgen met hoge conflict scheiding, jaren durende vechtscheidingen, valse beschuldigingen, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. (Het is een illusie te denken dat de verborgen narcistische mishandelingen stoppen na de scheiding!) Narcisten weten ook niet van ophouden en de ene rechtszaak na de andere staat er op het programma voor de aankomende (10) jaar.

In Nederland hebben kinderen na een scheiding geen specifieke rechten, maar de ouders wel. Daarnaast wordt er niet gekeken naar mogelijke persoonlijkheidsstoornissen bij een van de ouders. De feiten nalopen wordt voor het gemak nagelaten aangezien de narcistische ouder zo charismatisch is. Hulpverleners hebben geen idee dat ze gehersenspoeld en ingepakt worden door de narcistische ouder en onterecht de schuld neerleggen bij de andere ouder. Dit kan leiden tot ouderverstoting, valse beschuldigingen van kindermisbruik en de andere ouder kan zich machteloos en hulpeloos voelen, zonder hulp van buitenaf: de kinderen worden toegewezen aan de ouder met een persoonlijkheidsstoornis en dit wil je echt niet!

Het is daarom van essentieel belang om je goed voor te bereiden en hulp in te schakelen van professionals zoals de erkende scheidingsadvocaat Rebecca Zung, die gespecialiseerd is in het omgaan met narcistisch gedrag. Zij kan je (online en direct!) helpen om de situatie onder controle te houden en je toekomst en die van je kinderen te beschermen. Het is belangrijk om jezelf en je kinderen te beschermen en ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op wat er komen gaat. Narcisme is een stoornis en alle narcisten hanteren dezelfde werkwijze: Rebecca Zung heeft die code voor je gekraakt. Wees de narcist een stap voor met de kennis van Rebecca!

 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Hij of zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle blogs en nieuwsbrieven van de HSP en de NARCIST website en in alle boeken van Fleur Irene, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke Hsp’ers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Wie is Fleur Irene? Fleur Irene HSP versus Narcisme: over mij.

 

P.S.: Sinds 31 mei 2024 is de webshop opgeheven en zijn alle gratis en betaalde e-books niet langer verkrijgbaar op deze site. Enkele e-books zijn getransformeerd tot boeken (paperback) en verkrijgbaar via Amazon. De rest volgt in de loop van dit jaar. Via de pagina: boeken Fleur Irene is te zien welke boeken al uitgegeven zijn via Amazon. Bovenstaand artikel wordt verwezen naar een e-book dat inmiddels een boek is geworden:

Boek: “Kind van een narcist, volwassen kind van een narcistische ouder” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “De verborgen wonden van narcistisch emotioneel misbruik” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “Maak jezelf sterk en krachtig na uitputting door narcisme” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “Herken de narcist! Herken de werkwijze van het narcisme van een narcist” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

 

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Energiekoorden of energetische verbindingen, wat is het en wat heeft het te maken als jij als HSP een relatie met een narcist hebt (gehad)?