Emotioneel en narcistisch misbruik is onzichtbaar en verborgen, maar hoe schadelijk is het?
Emotioneel en narcistisch misbruik is onzichtbaar en verborgen, maar hoe schadelijk is het?

Emotioneel en narcistisch misbruik is onzichtbaar en verborgen, maar hoe schadelijk is het?

“Je hoeft geen blauw oog te hebben om mishandelt te worden!”

Ieder slachtoffer van narcisme kan het beamen: de reacties van de buitenwereld op je verhaal en belevenissen over emotioneel en narcistisch misbruik zijn ronduit schokkend en soms zelfs mensonterend!

Als je geen blauw oog hebt en geen gebroken botten, dan is er niets aan de hand! Sommigen beweren zelfs dat je je: “aanstelt!”

Zichtbaar bewijs?

De buitenwereld, je vrienden, je familie, je ouders, je collega´s, je buren, je sportmaatjes, je schooljuf, je sporttrainer, en ja ook de “professionele” hulpverlening en enz., hebben zichtbaar bewijs nodig van je mishandelingen. Anders gaan ze je niet helpen of steunen. Nee, ze lachen je uit en sommigen beweren zelfs dat je er zelf om gevraagd hebt. Vrouwelijke slachtoffers hebben het mogelijk “iets” makkelijker om hun verhaal te doen, maar hun mannelijke collega’s kunnen werkelijk nergens naar toe met hun verhaal: zelfs hun eigen vrienden lachen ze (meestal) uit.

Verborgen emotioneel misbruik

Je emotionele brein is kapot. Dat is wat emotioneel en narcistische misbruik met je doet: je emotionele brein – onderdeel van je hersenen – zijn kapot omdat ze een gigantische tik hebben opgelopen door de voortdurende martelingen, pesterijen en treiterijen van de narcist. Ieder slachtoffer van verborgen misbruik

De verborgen oorlogsvoering achter gesloten deuren is vaak zelfs zo afschuwelijk dat PTSS ontstaat. Ja inderdaad, PTSS waar oorlogsveteranen mee thuiskomen na de oorlog.

En nee, het klopt inderdaad: je ziet niet dat het slachtoffer achter gesloten deuren mishandelt wordt. Maar dat geldt ook voor de ijsbergen in ze zee: je ziet het topje boven water uitsteken, maar wat een ijsberg indrukwekkend en gevaarlijk maakt, dat zit allemaal onder water: uit het zicht onttrokken. Dus, omdat je het niet ziet, is die ijsberg maar een lullig klein lachwekkend topje…?

Wrede en mensonterende reacties van anderen

Ik lees zo vaak de wrede reacties van onwetende anderen op slachtoffers van emotioneel misbruik op social media. Ik ontvang zo vaak e-mails met daarin noodkreten van slachtoffers van emotioneel misbruik over de mensonterende reacties van de buitenwereld als het slachtoffer zijn, of haar, verhaal doet.

Kinderen verzinnen misbruik?

Het allerergste vind ik nog wel de volwassen reacties op kinderen die misbruikt zijn: “Kinderen verzinnen misbruik!” en wijven onnadenkend het leed van het kind weg. Als kind wil je geen narcistische ouder hebben, aangezien de kwellingen en de martelingen van je bloedeigen ouder ondraaglijk en overweldigend zijn. Maar als de buitenwereld je niet gelooft en het zelfs afdoet als “verzinsel?” Lieve dames en heren, waar zijn we in vredesnaam mee bezig…?

Misbruik IS schadelijk

Lieve dames en heren: emotioneel en narcistisch misbruik IS schadelijk: ondanks dat het slachtoffer geen blauw oog heeft, het heeft wel een blauwe ziel. Ondanks dat het slachtoffer geen gebroken botten heeft, de wil van het slachtoffer is gebroken. Ondanks dat het slachtoffer geen tik ontvangen heeft, het emotionele brein heeft een enorme tik opgelopen. De angst voor de misbruiker blijft ALTIJD bestaan en aanwezig in dit onderdeel van de hersenen.

Stelt het slachtoffer zich aan?

Nee, neem maar een scan van de hersenen van het slachtoffer: het resultaat is schokkend! Het trauma van de verborgen oorlogsvoering achter gesloten deuren moet het slachtoffer stilletjes dragen – want waar kan het naar toe voor therapie of andere deskundige hulp als je nergens het woord “narcisme” in de mond mag nemen? – en bovendien krijgt het slachtoffer een schop na door de mensonterende en schadelijke opmerkingen van de buitenwereld. Over marteling gesproken…en dat zijn dan je “vrienden” of je “familieleden”? Of nog erger: de “professionele” hulpverlening? Jezus…!

Angstcultuur

En nee, emotioneel en narcistisch misbruik komt niet uitsluitend voor binnen misbruik relaties in de privésfeer, ook op het werk en (bijvoorbeeld) in de sportwereld komt deze angstcultuur akelig vaak voor. Vaker dan je ooit voor mogelijk had gehouden!

Bewijs nodig van misbruik? Van verborgen misbruik?

Willen jullie bewijs hebben? Hebben jullie bewijs nodig van het misbruik? Van zowel de weerloze kinderen die achter gesloten deuren mishandelt worden door een akelige griezel die buitenshuis diens charmante masker opzet? Of van het mannelijke slachtoffer van de weerzinwekkende La Narcist? Of van de vrouwelijke slachtoffers die dagelijks als een opgejaagd dier in doodsangst leven?

Maak maar een hersenscan! Neem het emotionele brein van de slachtoffers maar onder de loep!! Vergelijk deze hersenscans met anderen. De uitslag zal schokkend zijn! Dat is de naakte waarheid van emotioneel misbruik door een verborgen narcist achter gesloten deuren!

Niet het slachtoffer heeft een schop onder de k*** verdient, maar de verborgen narcist als misbruiker.

Meer weten over emotioneel misbruik, narcistische mishandelingen en psychisch geweld? Neem dan nu een kijkje bij het nieuwste ebook van Fleur Irene: “Emotioneel misbruik, narcistische mishandelingen en psychisch geweld, de naakte waarheid over verborgen misbruik achter gesloten deuren!”

Afbeelding van John Hain via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de 6 wekelijkse e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu Emotioneel en narcistisch misbruik is onzichtbaar en verborgen, maar hoe schadelijk is het?