Echtscheiding met narcisten. Waarom er na de vakantie een piek is in het aantal echtscheidingen met narcisten
Echtscheiding met narcisten
Echtscheiding met narcisten

Vooral na de zomervakantie worden er meer echtscheidingen aangevraagd dan normaal. Overigens, ook is er een piek te zien na de kerstvakantie. Hoe komt dat toch?

Echtscheiding met narcisten. Waarom er na de vakantie een piek is in het aantal echtscheidingen met narcisten.

Echtscheiding met narcisten. Waarom er na de vakantie een piek is in het aantal echtscheidingen met narcisten.

Tijdens de vakantie zijn de mensen echt vrij. Behalve willen genieten van de vrije dagen en eindelijk samen te kunnen zijn, is er ook tijd om na te denken. Alle barrière, die koppels gebruiken om hun problemen binnen het huwelijk te ontlopen, vallen weg tijdens de vakantie. Tijdens werkdagen is iedereen druk bezig en holt van de ene afspraak na de andere. Die druk valt weg tijdens de vakantie waardoor tijd vrijkomt voor bezinning.

Maar er is nog iets: narcisten kunnen het niet uitstaan dat jij een fijne vakantie hebt. Zodra je narcist doorheeft dat jij geniet, gaat de narcist net zo lang mokken en bokken totdat je teleurgesteld achter blijft. Of het nu om de vakantie gaat, of om belangrijke feestdagen, de narcist is er een meester in die dagen voor anderen te verknallen. Dat gedrag ben je op een gegeven moment spuugzat.


Lees ook: Verpesten narcisten feestdagen, verjaardagen en vakanties expres?

Behalve dat er tijdens de vakantie meer tijd wordt doorgebracht met elkaar, praat je ook meer met elkaar. Vaak ben je op elkaar aangewezen, zeker als je in het buitenland zit. En dan kom je al snel tot de conclusie dat het eigenlijk helemaal niet meer gaat. Samenleven met een narcist is een nachtmerrie, maar samen op vakantie gaan kan echt de hel zijn.

De angst om te scheiden, de angst voor het onbekende, is een bekende drempel om de scheiding uit te stellen. Totdat tijdens de vakantie het overduidelijk is dat het echt niet meer langer kan.

Ook zijn er grote zorgen over de kinderen. Juist als je partner een narcist is, zijn de zorgen – vaak –  terecht. Zonder een goede voorbereiding vooraf kunnen de kinderen in handen vallen van een monster. Dat is niet om je partner slecht af te schilderen, maar de bittere realiteit als je bijna ex een narcist is.

Ook is de angst over financiële gevolgen door de scheiding groot. Als je partner een narcist is, is financiële mishandeling eerder een feit dan uitzondering. Jezelf op alle fronten financieel onafhankelijk maken voordat je gaat scheiden is noodzakelijk. Iedere narcist gebruikt geld als manipulatiemiddel. Van iedere machtsstrijd om geld tijdens de scheiding, geniet de narcist met volle teugen. Vooral als jij totaal afhankelijk van geld blijkt te zijn. Dat maakt jou tot het perfecte slachtoffer en de narcist en de narcist heeft er een duivels genoegen in om van de echtscheiding een vechtscheiding te maken.

Lees ook: ONvoorbereid scheiden van je narcist, waarom je dat nooit moet doen!

Spijt

Vrijwel iedereen die onvoorbereid is gaan scheiden van een narcist zegt achteraf spijt te hebben de zaken niet beter geregeld te hebben. Zodra de narcist doorheeft dat je wil scheiden, ontpopt de narcist zich tot een persoon die alles tegenwerkt. Afspraken maken met iemand die niet wil meewerken is bijzonder moeizaam en frustrerend. Kostbare jaren gaan voorbij en dan nog is er niets geregeld.

Je blijft maar vast zitten aan je narcist, terwijl het de bedoeling was dat jij je leven terug zou krijgen. Door te voorbereiden, krijg je het voor elkaar dat je narcist wel meewerkt! Hoe? Dat lees je allemaal in het ebook: Scheiden van een narcist, noodzakelijke stappenplan ter voorbereiding op de scheiding met je narcist, zodat je kan winnen en dus in staat bent je narcist te verslaan in de rechtszaal.

Scheiden of blijven?

Misschien twijfel je nog: scheiden of blijven? Want ooit heeft de narcist toch echt van me gehouden, of niet? Ooit was er toch sprake van echte liefde, of niet? Ooit gedroeg de narcist zich alsof de narcist mijn tweelingziel was, of niet? Twijfel je over bovenstaande vragen?

Lees dan de volgende artikelen:

Hoogsensitieve personen zijn de perfecte prooi voor narcisten

Hoogsensitieve vrouw versus de narcist, een verhaal hoe het toch komt dat narcisten hsp zieltjes weten te winnen.

Of lees het ebook: de 100 meest gestelde vragen over narcisten, en hun antwoorden, gesteld door slachtoffers van het narcisme.

Advies: vertel je narcist nooit dat je wil scheiden!

Denk je dat het een goed idee is om tegen je narcist te roepen dat je wil scheiden in de hoop dat de narcist spijt krijgt? Zodat de narcist zijn onmogelijke gedrag gaat veranderen? Allereerst. als je van een narcist wil gaan scheiden is het buitengewoon verstandig om je narcist NOOIT te vertellen dat je wil gaan scheiden en ten tweede: zodra je narcist doorheeft dat je toch wel blijft, zal het gedrag van de narcist uitsluitend erger worden. Erger dan ooit tevoren. Behalve dat: een narcist verandert niet.

Toen jullie nog samenleefde als een echtpaar, bleek toen al dat de narcist recht heeft op alle rechten en jij recht hebt op niets. Helemaal niets. Zodra de narcist doorheeft dat je van je narcist wil scheiden zal deze denkwijze van de narcist nog veel erger worden: jij hebt recht op helemaal niets. Door je goed voor te bereiden kan je dit verschrikkelijke scenario voorkomen.

Echtscheiding met narcisten

Wil jij scheiden van je narcistische partner? Besef dat je dan te maken krijgt met een hoge conflictscheiding. Geen narcist die het kan verkroppen dat jij – als simpele ziel in diens ogen – wil gaan scheiden. De narcist gaat direct over op een walgelijk machtsspelletje – goed verborgen voor de buitenwereld – om je via een wurggreep de macht over jou en de kinderen te behouden en te verstevigen. De narcist wil de controle over je blijven houden en nu de narcist weet dat je wil gaan scheiden is de narcist uit op slechts 1 ding: je te vernietigen.

Zodra de narcist te weten komt dat je van je narcistische partner wil gaan scheiden, gaat de narcist je vals beschuldigen. Iedere narcist doet dat. Als jullie samen kinderen hebben, zal de valse beschuldiging: kindermishandeling zijn. We weten allemaal dat het gedrag van de narcistische ouder naar de kinderen toe verdacht veel lijkt op kindermishandeling. Hebben jullie geen kinderen, dan beschuldigt de narcist je van smerige praktijken waarvan de narcist ZELF schuldig aan is. Het is echt de omgekeerde wereld.

En weet je wat het ergste is? Door het charmante voorkomen van de narcist, het geflirt met anderen en door het meesterlijke liegen, zullen akelig veel mensen kiezen voor de kant van de narcist. Ook de hulpverleners. Sta je dan. Wil je scheiden van een monster, krijg je nog een rotschop na.

Advies: ga nooit onvoorbereid scheiden van een narcist!

Mijn advies aan iedereen die wil gaan scheiden van een narcist is: alsjeblieft, ga nooit onvoorbereid beginnen aan een scheiding met een narcistische partner! Voorbereiden is het toverwoord! Onvoorbereid scheiden van je narcist betekent niets anders dan dat de narcist gehakt van je gaat maken! Je hebt een stappenplan nodig die zorgt dat je kan winnen van de narcist zodat je in staat bent de narcist te verslaan in de rechtszaal!

Voorkom de grootste fout in je leven: onvoorbereid gaan scheiden van een narcist!

Je bent het waard om jezelf goed voor te bereiden. Het kost je te veel als je onvoorbereid gaat scheiden van een narcist. Het kost je te veel geld, het kost je te veel stress, het kost je de kinderen, het kost je je gezondheid en het kost je jaren van je leven! Genoeg is genoeg, de tijd is aangebroken dat jij nu voor jezelf gaat kiezen!

Omwille van de leesbaarheid verwijs ik naar de narcist als een “hij” en naar de HSP er of hoogsensitief persoon als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat HSP ers of hoogsensitieve personen altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat hoogsensitieve mannen met een vrouwelijke narcist als partner!

Nieuw hier? Weet je niet waar of hoe te beginnen?

Ontvang gratis 3 ebooks bij je inschrijving!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis:

Het ontsnappingsplan”, als je wil ontsnappen aan je narcist. Ideaal als je het gevoel hebt geen kant op te kunnen, als je alles kwijt bent en niets meer te verliezen hebt,

Meer energie nodig,” als je wil winnen van een narcist moet je over vitale energie beschikken! Ideaal als je energieniveau laag is en jij je uitgeput, moe, overweldigd en overprikkeld bent en je meer energie nodig hebt om de nare situatie in je leven te veranderen,

Stappenplan narcist verlaten,” hoe je in 7 stappen je narcist verlaat! Ideaal als je wil ontdekken hoe jij je narcist kan verlaten en welke stappen daarvoor nodig zijn.

Behalve de 3 gratis ebooks ontvang je ook gratis tips, adviezen over het narcisme, over je hooggevoeligheid en over het helingsproces. Je gegevens zijn veilig bij mij en inschrijven is geheel gratis en uitschrijven kan wanneer je maar wenst! Iedereen (m/v) is van harte welkom!

Met hartelijke groet, Coach Fleur Irene.

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay 

Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “HSP en de NARCIST” website. 

Geef een reactie

Echtscheiding met narcisten. Waarom er na de vakantie een piek is in het aantal echtscheidingen met narcisten
Echtscheiding met narcisten
Sluit Menu
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: