Dochter van een narcistische moeder, heb jij een verborgen narcist als moeder?
Dochter van een narcistische moeder, heb jij een verborgen narcist als moeder?

Dochter van een narcistische moeder, heb jij een verborgen narcist als moeder?

“Zal ik ooit goed genoeg zijn?” dat is de vraag waar iedere dochter met een verborgen narcistische moeder mee worstelt.

De twijfel en het gebrek aan zelfvertrouwen is het drama van iedere dochter van een narcistische moeder.

*-*

Dit artikel is online gehaald, omdat het terug is te lezen in het Boek: “Kind van een narcist, volwassen kind van een narcistische ouder

*-*

Verborgen narcistische moeders

Wat is het trauma van iedere dochter van een narcistische moeder?

Het drama

Het drama van iedere dochter van een narcistische moeder is dat ze ongezien opgroeit. Vooral als ze het zwarte schaap is.

Verborgen narcistische moeders houden hun kinderen emotioneel klein

Heb je als dochter van een narcistische moeder het gevoel dat je verantwoordelijk bent voor de emoties van je moeder? Maar dat je zelf geen enkele emotie mag tonen, behalve om voor je moeder te applaudisseren?

Kinderen van verborgen narcistische moeders

De gevolgen en effecten van een narcistische moeder op de kinderen

Eenzijdige communicatie van de narcistische moeder

Typerend gedrag van narcistische moeders

Wat is het typische gedrag van narcistische moeders? Dat je haar blijft zien als autoriteit? Dat ze je grenzen niet respecteert? Dat ze niet naar je luistert? Dat je verantwoordelijk bent voor haar geluk?

Manipulerende narcistische moeders

Alle narcisten manipuleren en dat geldt dus ook voor narcistische moeders. Heb je enig idee welke hersenspelletjes ze al die tijd met je gespeeld heeft en met welke narcistische manipulatietechnieken je je hele leven te maken hebt (gehad)? Ja, ook jij bent gemanipuleerd door haar! Erger, iedereen om je heen is gemanipuleerd door haar!

Wat ontbreekt er in jullie relatie als je dochter van een narcistische moeder bent?

Wat ontbreekt er in de relatie tussen jou en je narcistische moeder? Liefde? Wederzijds respect? Zichtbaarheid? Genegenheid?

Welk effect heeft het narcisme van de moeder op de dochter?

Veel dochters van narcistische moeders ontwikkelen codependentie. Codependentie is eigenlijk niets anders dan een openlijke vorm van trauma, wat zo veel wil zeggen als: “Help, ik ben getraumatiseerd door mijn eigen moeder, en ben ik getransformeerd naar iemand die alles doet om anderen het naar hun zin te maken, maar mezelf daarin compleet vergeet! Kan iemand me helpen?”

Typisch kenmerk

Wat is een typisch kenmerk tussen de dochter en de narcistische moeder? Behalve dan dat de dochter de verantwoordelijke is en de moeder het kleine onverantwoordelijke kind?

Bestaat DE narcistische moeder?

Narcistische persoonlijkheidsstoornis: NPS

Verborgen VS open narcisme, wat is het verschil?

Een verborgen narcistische moeder

Passief agressieve reacties van de narcistische moeder

De narcistische moeder vergelijkt haar dochters ten nadele met anderen

De perfecte moeder?

De narcistische moeder ziet zichzelf, haar kinderen, anderen en de rest van de wereld niet op een realistische manier.

Diagnose stellen?

*-*

Dit artikel is online gehaald, omdat het terug is te lezen in het Boek: “Kind van een narcist, volwassen kind van een narcistische ouder

Sinds 31 mei 2024 is de webshop opgeheven en zijn alle gratis en betaalde e-books niet langer verkrijgbaar op deze site. Enkele e-books zijn getransformeerd tot boeken (paperback) en verkrijgbaar via Amazon. De rest volgt in de loop van dit jaar. Via de pagina: boeken Fleur Irene is te zien welke boeken al uitgegeven zijn via Amazon. Bovenstaand artikel wordt verwezen naar een e-book dat inmiddels een boek is geworden:

Boek: “Kind van een narcist, volwassen kind van een narcistische ouder” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “De verborgen wonden van narcistisch emotioneel misbruik” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “Maak jezelf sterk en krachtig na uitputting door narcisme” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Boek: “Herken de narcist! Herken de werkwijze van het narcisme van een narcist” van Fleur Irene is nu verkrijgbaar via Amazon. Gratis verzending!

Heb je PTSS door narcisme en narcistische trauma? Ben je op zoek naar een online heling en herstelprogramma dat geschikt is voor HSP? Met cognitieve en somatische technieken zoals EMDR en positieve psychologie, kun je je narcistisch trauma op zenuwstelsel niveau helen en een leven vol liefde en vreugde krijgen.

Trauma coach worden met specialisatie: narcistisch misbruik zodat je slachtoffers van narcisme met trauma kunt gaan helpen? Met wereldwijde erkende CMI kwalificatie en certificering, uniek in de wereld!

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Hij of zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle blogs en nieuwsbrieven van de HSP en de NARCIST website en in alle boeken van Fleur Irene, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke Hsp’ers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Wie is Fleur Irene? Fleur Irene HSP versus Narcisme: over mij.

*-*

Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Priscilla

  Ik ben slagtoffer met me zoon geworden van me ouders als verborgen narsisten we hebben dringend hulp nodig aub

  1. FleurIrene

   Is weggaan, opnieuw beginnen en de banden verbreken met je ouders een optie om jezelf en je zoon te beschermen? Inlezen over het narcisme, weten hoe hun werkwijze zijn zodat je jezelf en je zoon kunt beschermen, naar binnen keren en beginnen met helen? Iedereen die slachtoffer is van het narcisme is uitsluitend zelf in staat om de nare sitautie te veranderen en zou zichzelf moeten afvragen welke stappen er nodig zijn om de nare situatie daadwerkelijk te veranderen. Verwacht niet dat narcisten veranderen, het zal echt uit jezelf moeten komen. Heel goed voor jezelf zorgen zodat je energieniveau weer op peil komt is een vereiste hierin. Ik weet het, het is makkelijk gezegd dan gedaan, maar als je de nare situatie wil veranderen zal je zelf de eerste stap moeten gaan zetten. Behalve dat ik je ontzettend veel sterkte wil wensen wil ik je ook graag wijzen op de mogelijkheid van de verborgen en besloten facebookgroep die we hebben: Contact met lotgenoten en gelijkgestemden, speciaal voor HSPers, waar je behalve je hart kunt luchten ook om advies en hulp kunt vragen. In deze groep gaan we met respect met elkaar om en hebben we allemaal op de 1 of andere manier met het narcisme te maken (gehad).
   Met hartelijke groet, Fleur Irene

 2. annemie vrancx

  zit ook in zo’n geval niet alleen moeder maar ook zus die constant samenspannen en hun wil opdringen. Heb er niet mee gebroken maar ga zeer sporadisch

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je bekijkt nu Dochter van een narcistische moeder, heb jij een verborgen narcist als moeder?
Dochter van een narcistische moeder, heb jij een verborgen narcistische moeder?