De Nederlandse jeugdbeleid stelt bij scheidingen en huislijk geweld de ouders centraal en niet de kinderen, maar wat als een van de ouders een persoonlijkheidsstoornis heeft?
De Nederlandse jeugdbeleid stelt bij scheidingen en huislijk geweld de ouders centraal en niet de kinderen, maar wat als een van de ouders een persoonlijkheidsstoornis heeft?

De Nederlandse jeugdbeleid stelt bij scheidingen en huislijk geweld de ouders centraal en niet de kinderen, maar wat als een van de ouders een persoonlijkheidsstoornis heeft?

Jeugdzorg? Veilig Thuis? Neutraal ouderschap!

Als je kinderen hebt, samen met een narcist of een ander destructief persoon, en jullie zijn in de laatste fase van jullie relatie belandt – de vernietigingsfase – dan krijgen velen van jullie te maken met Jeugdzorg en/of Veilig Thuis. De vernietigingsfase en scheiden van een destructief persoon gaan hand in hand: jij en de kinderen worden (geestelijk) kapot gemaakt en financieel vernietigd.

Al die jaren dat je samenleefde met de narcist en de kinderen, heb jij alle verantwoordelijkheden gedragen. Jij voedde de kinderen op. Je was de vader en de moeder van de kinderen. Jij kent de kinderen door en door, terwijl de narcist al die tijd bezig was met zichzelf, zonder spijt, wroeging, schaamte of schuldgevoelens. De enige momenten dat de narcist een vinger uitstak naar jou of naar de kinderen waren de momenten dat er anderen bij waren. Maar zodra de voordeur sloot, negeerde de narcist iedere behoefte van jou en van diens eigen kinderen.  Emotioneel misbruik is schadelijker dan we mogelijk ooit zullen vermoeden.

De gevolgen van samenleven met een narcist en jullie hebben samen kinderen:

Je krijgt te maken met Veilig Thuis en met de Jeugdzorg omdat er misbruik heeft plaatsgevonden of omdat de narcist je beschuldigt van misbruik. Omdat de narcist geen verantwoordelijkheid neemt over de kinderen. Omdat je er genoeg van hebt om altijd alles alleen te doen, alle verantwoordelijkheden te moeten dragen en daarnaast gepest, vernedert en genegeerd te worden door de narcist: omdat je wil scheiden van de narcist. Omdat een complexe scheiding dreigt met de narcist. Omdat je rust wil en weg wil.

Wat is het wat alle narcisten willen?

De narcist wil van jou en de kinderen: voeding. De narcist wil van jou en van de kinderen: aandacht. Het liefst ziet de narcist dat je op de vloer valt van al het gekwijl uit pure bewondering voor de narcist. En dat willen alle narcisten wereldwijd! Maar omdat je samenleeft met de narcist, weet je dat de narcist geen enkele bewondering waard is: hij, of zij, voert geen flikker uit, laat de opvoeding van de kinderen aan jou over, laat al diens verantwoordelijkheden aan jou over, houdt zich bezig met duistere zaakjes i.p.v. met de kinderen, onthoud jou van belangrijke informatie, misbruikt jou en de kinderen financieel, ervaart het als minderwaardig om de kinderen te helpen met hun huiswerk en enz. Als ouder – en als partner – bakt de narcist er werkelijk niets van! En lieve dames en heren: dat zijn de feiten over het gedrag van een narcist binnen diens eigen gezin.

Veilig Thuis en Jeugdzorg zien niet wat narcisten willen!

Kortom, velen van jullie krijgen op de 1 of andere manier te maken met Veilig Thuis en Jeugdzorg zodra het woord: ”Scheiding” is gevallen. Soms zijn de ervaringen met deze instanties goed, gelukkig maar. Maar al te vaak ontvang ik zeer verontrustende verhalen over jullie ervaringen met Veilig Thuis en met Jeugdzorg, die jullie me massaal sturen. Ervaringen waar de kinderen massaal de dupe van zijn. Kinderen die tegen hun zin en wil bij de narcistische ouder moeten blijven, terwijl ze geestelijk en emotioneel mishandelt worden en zwaar getraumatiseerd raken. De gevolgen van deze onveilige hechting met de ouder die emotioneel onbereikbaar is zijn enorm voor het kind: de hersenontwikkeling verloopt anders (en dat is duidelijk te zien op hersenscans!) en er is een grote kans op het ontstaan van PTSS en ADHD omdat de hersenen van het kind nog lang niet voldoende ontwikkeld zijn om alle traumatische en schokkende ervaringen met de narcist te verwerken.

De verborgen oorlogsvoering achter gesloten deuren past de narcist namelijk ook toe op diens eigen kinderen. De andere ouder kan het onschuldige kind niet langer helpen als het voor 50% van de tijd wordt toegewezen aan de narcistische ouder. Al deze kinderen lopen een enorm groot jeugdtrauma op. Bovendien worden ze gepest door hun narcistische ouder, net zo lang totdat het kind uit pure angst maar roept dat het de andere ouder niet meer wil zien, terwijl het snakt naar de liefde en de geborgenheid van de andere ouder. Het is schokkend om te lezen dat jeugdzorg niets doet met de indringende verhalen die deze ouders vertellen en het afdoen als: “Onzin!” terwijl ze alle leugens die de narcist vertelt ze slikken als zoete koek. Waarom? Omdat de narcist zo lekker met ze flirt zo charmant is? Die verhalen zijn vaak zo erg en mensonterend, dat mijn nekharen recht overeind komen te staan. Ook binnen mijn eigen besloten facebookgroep: “Contact met lotgenoten en gelijkgestemden, speciaal voor HSP en HSE,” lees ik veel te vaak afschuwelijk verontrustende verhalen, waarvan ik regelmatig denk: “Dit kan niet waar zijn! Dit kan niet in Nederland gebeuren! Zo gaan we toch niet met onze eigen kinderen om? Deze kinderen zijn de toekomst!”

Wat is het belangrijkste voor een narcist?

Want wat wil de narcist nog meer, behalve voeding en aandacht van jou en de kinderen? Wat is het belangrijkste voor een narcist? Belangrijker dan diens eigen kinderen? Dat diens “imago” onbeschadigd blijft!

Zodra je aangeeft dat je wil scheiden van de narcist, val je het imago van de narcist aan. Het imago van de narcist dient ter bescherming. Een bescherming tegen de buitenwereld, zodat niemand ontdekt dat de narcist een heuse persoonlijkheidsstoornis heeft. Zodra jij openlijk het imago van de narcist aanvalt door de scheiding, wil de narcist slechts 1 ding: dat jij vernietigd wordt, eer je in staat bent om de narcist te ontmaskeren tegenover de buitenwereld.

Lang, lang geleden heeft de narcist na een traumatische jeugd besloten op ongeveer 5-jarige leeftijd, dat hij, of zij, degene is die als eerste een klap uitdeelt. Dat jij nu als eerste een klap uitdeelt, kan de narcist niet verkroppen en dat heeft alles met diens jeugdtrauma te maken. Alle ellende die de narcist in zijn of haar eerste jeugdjaren heeft meegemaakt, waren zo ernstig en schokkend, dat jij met je scheiding onbewust een trigger bent voor de narcist.

Scheidingen met narcisten, hoe kan de narcist je vernietigen?

Hoe kan de narcist jou vernietigen? Hoe kan de narcist diens traumatische trigger kalmeren? Hoe kan de narcist dien “imago” herstellen? Hoe kan de narcist alsnog als eerste een klap uitdelen? Door je het diepst in je ziel te raken: via de kinderen. De narcist houdt niet van zijn of haar kinderen, echt niet. De narcist heeft zelfs een gruwelijke hekel aan kinderen. De narcist houdt ook niet van jou of van wie dan ook, ook nooit gedaan zelfs! Maar het zal iedere narcist een groot genoegen zijn als deze in staat is om jou je geliefde kinderen af te pakken en de hele Nederlandse jeugdbeleid helpt de narcist hiermee een handje. Je bent uitsluitend tot deze wandaad in staat als je geen geweten hebt: je bloedeigen kinderen de liefdevolle stabiele ouder afnemen is lager dan laag.

Narcisten zetten hun eigen kinderen onder druk, manipuleren en chanteren het, jagen het angst aan en hersenspoelen hun eigen kinderen door te beweren dat de andere ouder niet van het kind houd.

Hebben jullie ooit wel eens gehoord dat narcisten die dingen zeggen en anderen beschuldigen van dingen die ze zelf doen? Dat is een kenmerk van het narcisme. Ook in dit geval gaat de vlieger op: als de narcist tegen het kind zegt dat de andere ouder niet van het kind houdt, bedoelt de narcist dat hijzelf niet van het kind houdt. Je moet heel veel kennis over het narcisme hebben om dit valse trucje van narcisten te doorzien en de gemiddelde hulpverlener in Nederland heeft deze kennis niet.

Het is iets wat alle narcisten zeggen: beschuldigen ze jou van kindermishandeling? Dan is het de narcist die de kinderen mishandelt. Beschuldigen ze jou van vreemdgaan en overspel? Dan is het de narcist die vreemdgaat en overspel pleegt. Beschuldigen ze jou van financiële wandaden? Dan is het de narcist die financiële wandaden pleegt. Roept de narcist dat jij aan ouderverstoting doet, dan is het de narcist zelf die de kinderen dwingt om aan ouderverstoting te doen.

Wil je scheiden van de narcist? Maak je borst maar nat!

Kortom, je komt met allerlei hulp en jeugdinstanties in aanraking zodra het woord “scheiden” is gevallen en jij en de narcist hebben samen kinderen. Omdat je al die jaren alles in je eentje gedragen hebt, de kinderen alleen hebt opgevoed en moest dealen met het gekmakende gedrag van de narcist, ben je verzwakt, uitgeput en kwetsbaar. Besef dat waar je ook komt voor hulp, dat daar verborgen narcisten zitten die op zoek zijn naar nieuwe prooien. Narcistische hulpverleners en therapeuten zitten op plekken waar je het niet verwacht! Je moet altijd op je hoede zijn!

Dringend advies: ga alsjeblieft NOOIT ONvoorbereid scheiden van een narcist terwijl je uitgeput bent!

Narcistische hulpverlener

Er zijn veel narcistische therapeuten die zich voordoen als zorgzaam en het lijkt alsof ze behulpzaam zijn. Het is een hard gelag als je op zoek bent naar hulp en je krijgt te maken met een narcistische hulpverlener of therapeut. Of nog erger: als je gedwongen te maken krijgt met hulp en deze hulp is narcistisch en werkt jou en de kinderen op elk gebied tegen. Of nog veel erger: als deze hulp samen gaat spannen met de narcist…tegen jou en het tegen het welzijn van de kinderen!

Dit komt in NL en in België te vaak voor!

Narcisten kunnen niet bestaan of overleven zonder de energie, aandacht en voeding van anderen. Zolang deze hulpinstanties hun medewerkers niet testen op de aanwezigheid van een mogelijke persoonlijkheidsstoornis, is iedereen een makkelijke prooi voor een roofdier dat schuilgaat achter het Nederlands jeugdbeleid.

Is dat een goed idee: samen met de narcist in therapie gaan?

Dringend advies: ga alsjeblieft NOOIT samen met de narcist in therapie! Volgens de narcist is er niets mis met hem of haar, maar is er van alles mis met jou! Bovendien, de narcist heeft uitsluitend diens eigen belang in het vizier. De narcist manipuleert de therapeut om je tegen te werken, de narcist wint de therapeut om diens vinger of de therapeut is narcistisch en de twee narcisten gaan tegen jou samenwerken. Doe jezelf dit alsjeblieft niet aan! Je gaat meer en meer over jezelf en aan je gezonde verstand twijfelen waardoor je steeds verder van de waarheid verwijdert raakt!

Complexe scheidingen

Bovendien, de statistieken en de cijfers over complexe scheidingen – lees: jaren durende vechtscheidingen waar kinderen bij betrokken zijn – wijzen uit dat dit type scheidingen toenemen en dat het aantal kinderen, die mishandeld worden in Nederland, al jaren niet meer afnemen. Best schokkend.

Nederlands jeugdbeleid stelt bij scheiding en huislijk geweld de ouders centraal en niet het kind

Maar er is nog iets. De Nederlandse jeugdbeleid stelt bij scheiding en bij huislijk geweld de ouders centraal en niet het kind. Dat vraagt om problemen als er van tevoren geen persoonlijkheidstesten worden afgenomen en alles wat de narcist vertelt als waarheid wordt aangenomen. Dan zijn altijd de (ex)partner van de narcist en hun kinderen de lul, aangezien zowel VT als JZ niet aan waarheidsbevindingen doen.

Waarom word er niet aan waarheidsbevindingen gedaan als er ook geen persoonlijkheidstesten worden afgenomen?

Bovendien, het kind wordt verscheurd door een loyaliteitsconflict, terwijl het afhankelijk wordt gemaakt door de “expertise” van medewerkers en hulpverleners van Veilig Thuis en van Jeugdzorg. Van de narcistische ouder mag het kind al niet zijn wie het wil zijn, maar er wordt ook niet geluisterd of aandacht geschonken aan wat het kind wil door Veilig Thuis en/of door Jeugdzorg.

(Vanzelfsprekend werken bij Veilig Thuis en bij de Jeugdzorg daar ook fantastische medewerkers en hulpverleners die het hart op de juiste plaats hebben zitten en die fantastisch werk doen! Godzijdank ontvang ik ook wel eens goede reacties over de hulp van VT en JZ! Niets dan lof en hulde voor deze mensen en ik ben zielsgelukkig dat jullie bestaan!! Het gaat er in dit artikel echt om al die narcistische medewerkers en hulpverleners die het leven van onschuldigen, doelbewust verzieken en een aantal van hen zelfs samenwerken met de narcist om de (ex) partner en kinderen van de narcist kapot te maken en te vernietigen, zoals dat de bedoeling is zodra de vernietigingsfase is aangebroken.)

De absurditeit van het Nederlands jeugdbeleid

Stel dat jij degene bent die al jarenlang mishandelt werd door je partner, achter gesloten deuren. Stel dat jullie samen een kind hebben die ook al jarenlang emotioneel en mogelijk ook fysiek jarenlang mishandelt werd door de narcist. Vanwege financieel misbruik en angst voor alle dreigingen heeft het een tijd geduurd, eer je eindelijk de stap durfde te zetten om weg te gaan. En jullie komen in contact met Veilig Thuis en/of met Jeugdzorg, en wat is dan hun beleid? Dat jij jarenlang moet blijven communiceren met degene die je al die tijd mishandelt heeft!

Lieve dames en heren, voor degene die het niet helemaal begrijpen: personen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis zijn niet in staat om te communiceren met anderen! Dat was nu het hele probleem: dat al die jaren belangrijke informatie expres achtergehouden werd! Ziet nu werkelijk niemand de absurditeit van dit beleid in?

Narcisten zijn niet in staat om überhaupt te communiceren met anderen, laat staan dat ze in staat zijn om te communiceren met iemand met wie ze in de vernietigingsfase zitten! Bovendien narcisten zijn niet in staat om het belang of het welzijn van diens eigen kind in te zien, of van wie dan ook. Dat komt door hun stoornis. Een STOORNIS! I.p.v. de narcist te helpen met diens stoornis, moet deze gek blijven communiceren met diens (ex) partner en omgang houden met diens kind.

Wie helpt het (onschuldige) kind? Het kind dat zo graag loyaal wil blijven en wil zijn aan beidde ouders, maar ook aan zichzelf en aan diens eigen wensen? Want als dit kind gedwongen wordt omgang te houden met die ouder die het kind al die jaren stelselmatig mishandelt heeft, wie helpt dan dit onschuldige kind? Is het echt in het belang van het kind en van de ontwikkeling van het kind dat het 50% van de tijd bij een ouder is die een stoornis heeft? En in sommige gevallen zelfs 100% van de tijd?

Rechten van het kind: het kind heeft ook rechten!

In het artikel verwijs ik naar een eerder artikel: “Rechten van het kind.” In het bijzonder naar het volgende artikel: Artikel 9: Elk kind heeft het recht bij zijn ouders op te groeien en om met beide ouders contact te houden wanneer het van een of van beiden gescheiden leeft, maar niet als dit in strijd is met het belang van het kind.

En naar nog een artikel: Artikel 19: De Staat zal het kind beschermen tegen elke vorm van mishandeling door ouders of door een derde die de zorg over het kind heeft. Ook zal de Staat doelgerichte sociale programma’s opzetten om misbruik te voorkomen en om hulp te bieden aan slachtoffers.

Stel dat je wil scheiden van iemand die je heeft mishandelt en jullie hebben kinderen

Want stel dat je wil scheiden – we laten even in het midden of het nu wel of niet om een narcist gaat, het erom dat je wil scheiden van iemand die jou en de kinderen heeft mishandelt – Stel dat je bijna ex-partner jou stelselmatig lichamelijk en fysiek mishandelt heeft voor de ogen van jullie kinderen. Stel dat je wil scheiden van deze persoon en absoluut niet wenst dat de kinderen in handen van deze persoon vallen. Vanwege die mishandelingen die voor de ogen van jullie kinderen plaatsvonden, kan je artikel 251a uit het burgerlijk wetboek aandragen als jij het gezag van de kinderen wil hebben.

Familierecht

Sinds 1998 bepaalt het familierecht dat beide ouders het recht op gezag op hun kinderen behouden na een scheiding. Het Nederlands recht gaat ervan uit dat omgang met beide ouders in het belang is van het kind.

Dit recht uit het familierecht is krom voor die kinderen die uit een situatie komen waar huiselijk geweld en mishandelingen in voorkwamen. Kinderen die hun narcistische ouder hun andere ouder hebben zien aanvallen, wurgen en zien mishandelen, zowel emotioneel, financieel als fysiek, worden normaliter gedwongen om met deze narcistische ouder mee te gaan, want deze narcistische ouder heeft de kinderen nog nooit iets aangedaan…

Het kromme aan deze wet van het familierecht is dat de narcistische ouder die de andere ouder mishandelt heeft, rechten heeft.

Het kromme aan deze wet van het familierecht is dat de kinderen geen rechten hebben en dus mee moeten met deze narcistische ouder. Kinderen in oorlogstijd maken exact dezelfde traumatische ervaringen mee als kinderen die opgroeien met een narcistische ouder. De lach verdwijnt voorgoed van het gezicht bij het kind.

Tot groot verdriet en wanhoop van de andere ouder: wie gaat deze kinderen beschermen als ze onbeschermd aan hun lot zijn overgelaten? Is het echt in het belang van het kind dat er omgang is met beide ouders na een scheiding? Is het echt noodzakelijk dat het kind 50% van de tijd bij allebei de ouders moet zijn, ook als het bekend is dat een van de ouders een persoonlijkheidsstoornis heeft en een gevaar is voor zichzelf en diens omgeving?

Daarom het advies voor dit soort gevallen, gebruik artikel 251 a! Wijs je advocaat op deze artikelen!

Wil je meer weten? Of heb je hulp nodig?

Neem een kijkje bij de site van Neutraal Ouderschap via www.neutraalouderschap.nl en/of:

En lees het waardevolle boekje: “Het narcistisch Machtsspel – Methodiek Neutraal ouderschap ter preventie Vechtscheiding, Kindermishandeling, Partnergeweld, Ouderverstoting, geschreven door Joke de Jong. Het boekje omschrijft hoe de professioneel tijdens complexe scheidingen en vechtscheidingen door een eenzijdige benadering de complexe scheiding, vechtscheiding, kindermishandeling, partnergeweld en ouderverstoting in stand houdt.

P.S. Zoals al vaker is aangegeven op deze site: we hebben het uitsluitend over narcistische personen in dit artikel en op de hele site, die daadwerkelijk een persoonlijkheidsstoornis hebben, een Narcistische Persoonlijkheid Stoornis. Het gaat dus absoluut NIET om personen die uitscholden worden dat ze een narcist zijn door hun ex-partner tijdens een ruzie tijdens de scheiding. Ik pleit er dan ook voor om het verplicht te laten instellen om persoonlijkheidstesten te laten afnemen rondom scheidingen en huislijk geweld, juist als er kinderen betrokken zijn.

Afbeelding van bess.hamiti@gmail.com via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl . Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de 6 wekelijkse e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSPers slachtoffer van een vrouwelijke narcist!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu De Nederlandse jeugdbeleid stelt bij scheidingen en huislijk geweld de ouders centraal en niet de kinderen, maar wat als een van de ouders een persoonlijkheidsstoornis heeft?
De Nederlandse jeugdbeleid stelt bij scheidingen en huislijk geweld de ouders centraal en niet de kinderen, maar wat als een van de ouders een persoonlijkheidsstoornis heeft?