De hoogsensitieve man, een ode aan hun kernkwaliteiten en unieke talenten!
De hoogsensitieve man, een ode aan hun kernkwaliteiten en unieke talenten!
De hoogsensitieve man, een ode aan hun kernkwaliteiten en unieke talenten!

De hoogsensitieve man, een ode aan hun kernkwaliteiten en unieke talenten!

De hoogsensitieve man ervaart zijn hoogsensitiviteit over het algemeen als iets negatiefs, of hebben er grote moeite mee en wijzen de gevoeligheid af. Hoogsensitief zijn is namelijk niet “stoer.” Daarom verbergen veel hoogsensitieve mannen hun hoogsensitiviteit, zijn daardoor constant op hun hoede om maar niet door de mand te vallen en dat veroorzaakt veel spanning.

En dat is ontzettend jammer! Want als hoogsensitief mens bezit je unieke kwaliteiten en talenten die een “stoere” man absoluut niet bezit! Daarom: de hoogsensitieve man, een ode aan hun kernkwaliteiten en unieke talenten!

Lees ook: Twijfel je of je hoogsensitief bent? Doe de HSP check!

Pluspunten hoogsensitieve man

Een paar pluspunten die iedere hoogsensitieve man bezit en vaak onderschat:

Je ziet potentieel gevaar (veel!) eerder dan de “stoere” man: deze kwaliteit wordt in het dierenrijk zo gewaardeerd dat het hoogsensitieve mannetjesdier de leider is van de troep,

Je kunt uitstekend tussen de regels door lezen, met andere woorden: jouw beduvelen ze niet met onwaarheden en je hebt razendsnel door wat de ware bedoelingen van een ander zijn, dit in grote tegenstelling van de “stoere” man die overal in stinkt.

Je bent precies met een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel, een “stoere” man faalt hier regelmatig jammerlijk in, tot groot verdriet van zijn gezin, zijn baas, zijn collega´s, zijn maten en zijn vrienden.

Moraal, deugd, rechtvaardigheid, compassie, vredestichter en een groot invoelend vermogen zijn allemaal voor jou een koud kunstje, iets waar iedere “stoere” man jaloers op is dat hij deze kwaliteiten niet bezit.

Je bent in staat om enorm te genieten, echt en oprecht te genieten van bijvoorbeeld: een mooi boek, prachtige muziek, heerlijk eten met goede vrienden, kunst, een fijn en diepgaand gesprek en je ervaart dat genieten als een ware verrijking van je leven. Hoeveel “stoere” mannen, denk jij, zijn in staat om ook te genieten zoals jij dat kan? Al was het maar een fractie?

Je bent geen “zwart-wit” denker, je ziet en ervaart nuances op een rustige manier dankzij je sterke intuïtie en dat is een verrijking, niet alleen voor jezelf en voor je eigen leven, maar voor ons allemaal die samen met je op de wereld rondlopen en leven. Liever de verrijking dan het gemiddelde “zwart-wit” denken van “stoere” mannen, toch?

En nog een heel groot pluspunt die iedere hoogsensitieve man bezit: jij bezit 1 of meer talenten, iets unieks dat niemand anders bezit. Koester het en waardeer het. Het geeft je flow in je leven en dat is een krachtige energie die je doet concentreren op je unieke talent, waardoor je alles en iedereen om je heen vergeet en daardoor weer een enorme vermindering van stress. Koester je talent, want iedere “stoere” man heeft er goud voor over om iets unieks te bezitten dat hem onderscheid van de massa.

Kernkwaliteit en uniek talent

Mocht je overigens nu tot de conclusie komen dat je nooit eerder echt beseft hebt dat je een uniek talent bezit (of zelfs meerdere!) ga dan alsjeblieft op zoek naar je eigen kernkwaliteiten en talenten.

Waar heb jij als hoogsensitieve man behoefte aan? Wat heb je nodig?

Je hebt behoefte aan rust, heel veel rust en tijd voor jezelf. Om jezelf en je batterij in alle rust op te laden van alle indrukken die je iedere dag opnieuw opdoet.

Je hebt de behoefte om je grenzen aan te geven en met het ouder worden ga je steeds beter je eigen grenzen aangeven.

Je hebt behoefte aan meditatie, zie de mediatie als een “denksport” die je mentaal ontzettend sterk maakt en je bovendien beschermt tegen alle kwalijke invloeden. 

Je hebt een enorme behoefte om vanuit je hart te leven. Wist je dat heel veel hoogsensitieve mannen hartproblemen hebben, domweg omdat ze altijd met hun hoofd werken en vrijwel nooit durven te leven vanuit hun hart? 

Je hebt een enorme behoefte aan een gestructureerd leven waar ritme en regelmaat de boventoon voeren, daar bloei je van op en kom je veel beter tot je recht,

Je hebt een grote behoefte om te aarden en te gronden, trek er regelmatig op uit in de natuur waar jij jezelf volledig kan opladen!

Hoe meer jij gaat leven naar de behoefte die iedere hoogsensitieve man heeft, hoe meer je tot de ontdekking komt dat je wel degelijk kernkwaliteiten en unieke talenten bezit. 

Hoe ziet de maatschappij de hoogsensitieve man?

De maatschappij is erg gericht op denken en veel minder op emoties. Dat kan voor hoogsensitieve mannen lastig zijn, al is het wel belangrijk om in acht te houden dat hoogsensitieve mannen meer met “gevoelens” dealen dan met “emoties.” Maar hoe je het ook wendt of keert, de maatschappij dwingt de gemiddelde hoogsensitieve man wel als een soort kameleon door het leven te gaan. En daar wringt de schoen: want iedere hoogsensitieve man raakt daardoor dus uit balans!

Behalve dat, de maatschappij staat direct klaar met allerlei vooroordelen over hoogsensitief zijn in het algemeen en over een hoogsensitieve man in het bijzonder. Wees er alsjeblieft van bewust dat vooroordelen niets anders dan bekrompen gedachten zijn.

Het is verdomd makkelijk om een hoogsensitieve man te schande maken en te kakken zetten, maar eigenlijk is dat niets anders dan een teken dat er echt iets heel erg mis is met de maatschappij en zeker niet met jou!

Dat kan ik allemaal wel zo lekker makkelijk opschrijven, maar ik besef heel goed dat hoogsensitieve mannen toch het gevoel ontwikkelen dat ze niet goed genoeg zijn. Ze voelen zich een buitenbeentje en een buitenstaander en je voelt je regelmatig heel klein.

Toch leef ik liever met hoogsensitieve mannen dan met de maatschappij.

Zowel mijn vader als mijn zoon zijn hoogsensitieve mannen en ze barsten allebei van de kernkwaliteiten en unieke talenten. Maar ik zie ook hun worsteling en hun frustraties als ze weer eens hun kop stoten tegen een harde muur die opgesteld is door de maatschappij. Ik hoop van harte dat mijn zoon nog meemaakt dat hoogsensitieve mannen geaccepteerd worden door de maatschappij, ik vrees dat mijn vader dat niet meer mee gaat maken.

Leef je leven in liefde!

Afbeelding van ThePixelman via Pixabay

Afbeelding van PublicDomainPictures via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

 

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en (mentale) gezondheid.

 

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke HSP’ers slachtoffer van een narciste!

Please follow and like us:
Je bekijkt nu De hoogsensitieve man, een ode aan hun kernkwaliteiten en unieke talenten!
De hoogsensitieve man, een ode aan hun kernkwaliteiten en unieke talenten!