Dé erfenis opnieuw verhelderd. Ervaringsverhaal.

Dé erfenis opnieuw verhelderd. Ervaringsverhaal.

De Erfenis opnieuw verhelderd. Ervaringsverhaal. Foto: Ruurtje

Alimentatie na de scheiding en onderhoudsbijdrage: LBIO, als de narcist geen alimentatie wil betalen na de scheiding.

Beste mensen

Ook ik was getrouwd met een (narcist) hele lieve jongen.

De eerste jaren was ik stapelverliefd en eeh … ook toen na een jaar begon ik te vermoeden dat ik nooit met hem had moeten trouwen. Maar ik zette mijn beste beentje voor en we kregen drie kinderen. Ik was sterk en weerstond zijn gekke gedrag.

Na 34 getrouwd te zijn geweest ben ik nu alweer 12 jaar gescheiden en kreeg alimentatie.

Over dat één na laatste jaar van de alimentatie wil ik het hebben. Ik leefde van de alimentatie want ik was kort daarvoor mijn baan kwijtgeraakt, zat in een burn-out en was voor de tweede keer geopereerd aan kanker.

Begin van het 11e jaar kreeg ik ineens een mailtje van hem dat hij zou stoppen met alimentatie als hij met AOW zou gaan. Dat kon niet kloppen en ik mailde met de mediator die ons eerder had begeleid.

Zij gaf aan dat dit niet kon want het was evengoed inkomsten waarover hij alimentatie moest betalen. Dit antwoord mailde ik mijn ex terug met enkele zinnen van de mediator erbij.

Zijn mail terug was dat ik niet zo naïef moest zijn om te denken dat hij me nog zou betalen.

In overleg met de mediator werd gestart om mijn inkomsten met haar te delen en zij zou dit met mijn ex opnemen om de toekomstige alimentatie te bepalen. Met frisse tegenzin, maar het moest, heb ik haar de gegevens toegestuurd. Ondertussen had de mediator contact gelegd met mijn ex met het verzoek om ook zijn gegeven te overhandigen. Dit deed hij niet! Ook niet nadat ze had gemaild dat ik dat allemaal al had gedaan en hem enige tijd gunde om het alsnog te doen. Ook hier reageerde hij niet op, de mediator kreeg niets!

Uiteindelijk na dat half jaar bleek inderdaad dat hij geen alimentatie meer betaalde nadat hij met AOW was gegaan. Inmiddels was ik het LBIO van Rijksoverheid[1] op het spoor. Ik heb ze geschreven, de officiële scheidingspapieren opgestuurd en kon het aan hen overlaten. Twee maanden nadat hij niet betaald had kreeg hij een brief van het LBIO waarop hij gesommeerd werd deze twee maanden onmiddellijk te betalen. Deed hij dit niet dan moest hij het dubbele betalen.

Heel snel had ik voor twee maanden mijn alimentatie op mijn rekening.

De toekomstige maanden zou nog berekend moeten worden, dus zijn gang naar de mediator moest. Ineens kreeg ik mailtjes van hem, lange mailtjes. Ik had niet meer de behoefde om dit nog te lezen en scrolde door de tekst, enkele steekwoorden die niet positief waren zag ik voorbijkomen. En een mail waarin een schema stond waarin hij voorstelde om een maandelijkse terugbetaling van de te veel betaalde over die twee maanden. Immers hij kon minder betalen met de nieuwe berekening. Daar dacht ik niet over! In een van zijn laatste mail stelde hij voor om gezellig nog eens ergens een kopje koffie te gaan drinken, … hoe bestaat het.

Mijn vriendin was blij voor me, ik had gewonnen!!!

Dat klopt, maar ik was een jaar lang gestrest geweest en om rust te vinden dronk ik om te kunnen slapen. Nadat ik zelf ook met AOW kon hoefde hij het laatste gedeelte geen alimentatie meer te betalen. De berekening zou duurder worden dan de opbrengsten. Toen ik AOW kreeg en het lijntje naar hem niet meer hoefde, kwam ik eindelijk tot rust. Dat gevoel kwam zo snel dat het me verbaasde maar ook heel blij mee was! Het drinken hoefde ook niet meer, dit wel met behulp van mijn arts om ervan af te komen.

Ruurtje

Zit jij na de scheiding met een narcist lange tijd zonder alimentatie?

Zoek voor hulp en informatie voor onderhoudsbijdrage als de narcist geen alimentatie betaalt na de scheiding: achterstalling alimentatie opeisen.

Wil jij ook graag je ervaring met een narcist met ons delen?

Wil je ook graag je eigen ervaringsverhaal schrijven? En dat hoeven niet alleen maar de nare verhalen te zijn, je mag ook heel graag de succesverhalen delen! Anderen zijn net als jij op zoek naar (h)erkenning! Anderen zijn, net als jij, op zoek naar de: “Hoe hebben anderen het gedaan?” verhalen.

Wil jij ook een gastblog en/of ervaringsverhaal schrijven als HSP of empaat op de HSP en de NARCIST.nl website? Heerlijk alles van je afschrijven over het narcisme in je leven? Anoniem, onder een andere naam of een alias? Denk je dat je verhaal waardevol kan zijn voor anderen of dat je graag inzichten wil delen die nuttig zijn? Dat kan!

Stuur me je verhaal dat je wil publiceren naar: fleurirene@hspendenarcist.nl, met als onderwerp: “Ervaringsverhaal,” met welke naam (of anoniem) , of lezers op je gastblog mogen reageren (of liever niet) en met de vermelding of je je verhaal graag ziet delen op de openbare facebookgroep van de HSP en de NARCIST, of de besloten facebookgroep: “Contact met Lotgenoten, speciaal voor HSP” (of liever niet).

Is je ervaringsverhaal gepubliceerd en later bedenk je voor jezelf dat je liever je verhaal offline wil halen, stuur me dan ook een mail en dan verwijder ik je verhaal zo snel mogelijk.

Met hartelijke groet, Fleur Irene.

Foto: Ruurtje


Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de 6 wekelijkse e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je bekijkt nu Dé erfenis opnieuw verhelderd. Ervaringsverhaal.