Beter omgaan met hoogsensitiviteit, tips
Beter omgaan met hoogsensitiviteit, tips
Beter omgaan met hoogsensitiviteit, tips


Tips beter omgaan met hoogsensitiviteit

De volgende tips helpen je om beter met je hoogsensitiviteit om te gaan:

Als hoogsensitief persoon verlang je naar diep contact en naar fijne gesprekken. Het is voor jou belangrijker om een paar goede vrienden te hebben dan enkele tientallen vage kennissen. Het liefst ga je om met fijne mensen die positieve energie uitstralen. Andere hoogsensitieve personen zijn voor jou buitengewoon geschikt om als vrienden te hebben.

Je hebt veel tijd nodig voor jezelf het liefst in een prikkelarme omgeving.

Je bent graag alleen, het liefst in een prikkelarme omgeving of in de natuur.

Lees ook: De natuur is een weldaad voor hoogsensitieve personen!

Je hebt een enorme behoefte aan structuur in je leven. Je bloeit op als er rust, ritme en regelmaat in je leven aanwezig is. Het geeft je houvast.

Je kan intens genieten van mooie muziek, van een goed boek of van prachtige kunst. Het is als het ware voedsel voor je ziel.

In een omgeving waar veel rommel en chaos aanwezig is functioneer jij minder goed. In een frisse opgeruimde omgeving kan jij tot bloei komen.

Visualisaties doen je heel goed. Dagelijks de tijd nemen om te visualiseren kunnen erg waardevol zijn voor jou als hoogsensitief persoon.

Dagelijks jezelf lichamelijk uiten helpen je om alle prikkels beter te verwerken en doen je spanningen en je stress verminderen. Iedere dag naar buiten gaan voor een rustige wandeling in de natuur of creatief zijn met je handen doen je erg goed.

Geef jezelf regelmatig een massage. Het contact dat je hebt met je eigen huid helpt je jezelf beter begrenzen tegen de invloeden van buitenaf. Ook kan een massage gegegeven door een masseur je helpen om je te ontdoen van alle opgebouwde spanningen.

Iedere nacht ruim voldoende slapen is belangrijk voor hoogsensitieve personen om alle prikkels te verwerken en voldoende energie op te bouwen voor de volgende dag.

Je energiebalans verhoog je door meer contact te hebben met andere hoogsensitieve personen en door minder contact te hebben met mensen die regelmatig onvriendelijk en bot zijn.

Veel contact met dieren doet je goed.

Lees ook: Hsp en hun huisdieren

Vermijd drukte en mensenmassa´s.

Vermijd stimulerende stoffen die je doen prikkelen zoals koffie, suiker, alcohol, zout maar ook sommige medicijnen kunnen je enorm stimuleren omdat je ze slecht verdraagt. Overleg altijd met je huisarts en/of behandelende arts als je medicijnen gebruikt waarvan je het vermoeden hebt dat je er slecht op reageert.

Doe dingen die bij je past.

Aarden is voor een hoogsensitief persoon belangrijk om beter om te kunnen gaan met hun sensitiviteit. Aarden doe je onder andere door:

  • Je huisdieren regelmatig te knuffelen,
  • Op blote voeten op het gras te lopen,
  • Door met je handen in de aarde te wroeten tijdens het tuinieren,
  • Je planten verzorgen zowel binnenshuis als de planten op het balkon en
  • Door een aardingsmatje te gebruiken,
  • Door aardingslakens in je bed te gebruiken.

Lees ook: Aarden en gronden als hoogsensitief persoon zodat je beter stress en spanningen los kan laten.

Nieuw hier? Weet je niet waar of hoe te beginnen?

Ontvang 3 ebooks GRATIS bij je inschrijving!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis:

Het ontsnappingsplan”, als je wil ontsnappen aan je narcist. Ideaal als je het gevoel hebt geen kant op te kunnen, als je alles kwijt bent en niets meer te verliezen hebt,

Meer energie nodig,” als je wil winnen van een narcist moet je over vitale energie beschikken! Ideaal als je energieniveau laag is en jij je uitgeput, moe, overweldigd en overprikkeld bent en je meer energie nodig hebt om de nare situatie in je leven te veranderen,

Stappenplan narcist verlaten,” hoe je in 7 stappen je narcist verlaat! Ideaal als je wil ontdekken hoe jij je narcist kan verlaten en welke stappen daarvoor nodig zijn.

Behalve de 3 gratis ebooks ontvang je ook gratis tips, adviezen over het narcisme, over je hooggevoeligheid en over het helingsproces. Je gegevens zijn veilig bij mij en inschrijven is geheel gratis en uitschrijven kan wanneer je maar wenst! Iedereen (m/v) is van harte welkom!

Met hartelijke groet, Coach Fleur Irene

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay 

Copyright © Coach Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Je mag artikelen of delen hieruit elders publiceren, maar alleen met vermelding van het copyright en de naam van de “HSP en de NARCIST” website.

Geef een reactie

Beter omgaan met hoogsensitiviteit, tips
Beter omgaan met hoogsensitiviteit, tips
Sluit Menu
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: