Beter omgaan met hoogsensitiviteit, tips
Beter omgaan met hoogsensitiviteit, tips
Beter omgaan met hoogsensitiviteit, tips


Tips beter omgaan met hoogsensitiviteit.

Welke tips helpen je als je gevoelig bent, als je HSP of HSE of als je een gevoelsmens bent?

De volgende tips helpen je om beter met je hoogsensitiviteit om te gaan:

Als hoogsensitief persoon verlang je naar diep contact en naar fijne gesprekken. Het is voor jou belangrijker om een paar goede vrienden te hebben dan enkele tientallen vage kennissen. Het liefst ga je om met fijne mensen die positieve energie uitstralen. Andere hoogsensitieve personen zijn voor jou buitengewoon geschikt om als vrienden te hebben.

Je hebt veel tijd nodig voor jezelf, om jezelf op te laden, het liefst in een prikkelarme omgeving.

Je bent graag alleen, het liefst in een prikkelarme omgeving of in de helende en kalmerende natuur. Omring jezelf met de natuur door veel planten, kamerplanten en groene planten om je heen te zetten in ruimtes waar je regelmatig bent, dus ook op je werkplek!

Lees ook: De natuur is een weldaad voor hoogsensitieve personen!

Je hebt een enorme behoefte aan structuur in je leven. Je bloeit op als er rust, ritme en regelmaat in je leven aanwezig is. Het geeft je houvast.

Je kan intens genieten van mooie muziek, van een goed boek of van prachtige kunst. Het is als het ware voedsel voor je ziel.

In een omgeving waar veel rommel en chaos aanwezig is functioneer jij minder goed. In een frisse opgeruimde omgeving kan jij tot bloei komen.

Visualisaties doen je heel goed. Dagelijks de tijd nemen om te visualiseren kunnen erg waardevol zijn voor jou als hoogsensitief persoon.

Dagelijks jezelf lichamelijk uiten helpen je om alle prikkels beter te verwerken en doen je spanningen en je stress verminderen. Iedere dag naar buiten gaan voor een rustige wandeling in de natuur of creatief zijn met je handen doen je erg goed.

Geef jezelf regelmatig een massage. Het contact dat je hebt met je eigen huid helpt je jezelf beter begrenzen tegen de invloeden van buitenaf. Ook kan een massage gegeven door een masseur je helpen om je te ontdoen van alle opgebouwde spanningen.

Iedere nacht ruim voldoende slapen is belangrijk voor hoogsensitieve personen om alle prikkels te verwerken en voldoende energie op te bouwen voor de volgende dag.

Je energiebalans verhoog je door meer contact te hebben met andere hoogsensitieve personen en door minder contact te hebben met mensen die regelmatig onvriendelijk en bot zijn.

Veel contact met dieren doet je goed.

Lees ook: Hsp en hun huisdieren

Vermijd drukte en mensenmassa´s.

Vermijd stimulerende stoffen die je doen prikkelen zoals koffie, suiker, alcohol, zout maar ook sommige medicijnen kunnen je enorm stimuleren omdat je ze slecht verdraagt. Overleg altijd met je huisarts en/of behandelende arts als je medicijnen gebruikt waarvan je het vermoeden hebt dat je er slecht op reageert.

Doe dingen die bij je past. Waarvan je hart gaat zingen. Dingen die bij je gevoeligheid en gevoelige zenuwstelsel past.

Aarden is voor een hoogsensitief persoon belangrijk om beter om te kunnen gaan met hun sensitiviteit. Aarden doe je onder andere door:

  • Je huisdieren regelmatig te knuffelen,
  • Op blote voeten op het gras te lopen,
  • Door met je handen in de aarde te wroeten tijdens het tuinieren,
  • Je planten verzorgen zowel binnenshuis als de planten op het balkon en
  • Door een aardingsmatje te gebruiken,
  • Door aardingslakens in je bed te gebruiken.

Lees ook: Aarden en gronden als hoogsensitief persoon zodat je beter stress en spanningen los kan laten.

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay 

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal : Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke Hsp’ers slachtoffer van een narciste!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je bekijkt nu Beter omgaan met hoogsensitiviteit, tips
Beter omgaan met hoogsensitiviteit, tips