Aarden en gronden om beter je stress en spanningen los te kunnen laten

  • Aarden en gronden om beter je stress en spanningen los te kunnen laten

Aarden en gronden om beter je stress en spanningen los te kunnen laten

Aarden en gronden om beter je stress en spanningen los te kunnen laten

Je energieveld aarden als je stress maar niet kwijt kan of een ernstig energiegebrek hebt

Wat als je met zoveel stress te maken hebt iedere dag, en alles toepast om die stress te verminderen, maar je blijft je maar druk en gespannen voelen in je hoofd? Wat als je met een ernstig energiegebrek blijft zitten, ondanks een gezond actief leven? Wat als al die stress, spanningen en drukte maar in je lichaam blijft hangen en het aanvoelt alsof je het maar niet kwijt kan?

Wat gebeurt er als je energieveld geaard is?

Wat gebeurt er als je energieveld niet geaard is?

Wat moet je doen om je goed te voelen?

Voor wie is aarden goed?

Dit aarden is vooral belangrijk voor iedereen die hooggevoelig is en voor iedereen die voelt dat de drukte en de onrust  in het hoofd blijft zitten. Iedereen die zich onveilig en niet stabiel voelt. Maar ook mensen met een ernstig energiegebrek is aarden een must! Voor iedereen die alle stress en spanningen opkropt.

Aarden als je een ernstig energiegebrek hebt

Waarom is aarden goed voor je als je een ernstig energiegebrek hebt ondanks dat je een gezond actief leven hebt? Omdat je een aura hebt die niet geaard is, dus alle energie uit al die lagen van je aura, stroomt als het ware uit je hoofd omhoog ipv van naar beneden waar het zou moeten aarden. Behalve last hebben van een ernstig energiegebrek, heb je ook last van oververmoeidheid en zit je tegen overspannenheid aan. Je voelt je namelijk constant opgejaagd waardoor ontspannen voor jou vrijwel onmogelijk is. Je moet je energieveld aarden.

Wat is je energiesysteem?

  • Je aura bestaat uit verschillende lagen energie die je uitstraalt.
  • Alle 7 chakra´s in je lichaam bevatten energie die allemaal verbonden zijn met je bewustzijn,
  • Alle 7 chakra´s staan in verbinding met een laag energie van je aura

Hoe doe je dat, je energie “aarden”?

Je bewustzijn moet in het hier en nu zijn, dus niet rondvliegen in het verleden, heden of in een andere dimensie, maar hier en nu op aarde aanwezig zijn. 

Ook is het goed om rechtop te gaan zitten met je voeten op de grond. Bedenk dat er uit je voeten wortels groeien die door de vloer de grond in gaan. Diep in de aarde. De wortels komen tot aan de kern van de aarde. 

Bedenk vervolgens dat er vanuit de kern van de aarde rode energie de wortels intrekken en zo je lichaam binnenstroomt. Bedenk dat bij iedere uit ademhaling de rode energie alle overbodige stress, spanningen en drukte uit je lichaam en uit je energieveld meeneemt en afvoert. 

Deze oefening dagelijks 5 a 10 minuten doen helpt je beter in balans te zijn. Een andere oefening om de verbinding met de aarde te versterken is: sta rechtop met je voeten op schouderbreedte uit elkaar, buig een beetje door je knieën en plaats je bekken vooruit en houdt je lichaam in balans zodat je voetzolen je gewicht dragen en laat je gewicht langzaam naar beneden zakken en probeer in deze positie een paar minuten vol te houden. Yoga, rek- en strekoefeningen helpen om de energie beter door je lichaam te stromen.

Aarden en gronden

Aarden en gronden om beter je stress en spanningen los te kunnen laten. Aarden en gronden helpt je om alle opgebouwde en overbodige spanningen te laten wegvloeien uit je lichaam. En ook alle opgebouwde en overbodige spanningen te laten wegvloeien uit je energieveld. Opgebouwde en overbodige spanningen, alle drukte van de dag, emoties, maar ook stress stromen vanzelf weg, mits je goed geaard bent!

Wanneer ben je goed geaard?

Je bent pas goed geaard of gegrond als je energiesysteem gegrond is. Het is te vergelijken met de bliksem. Je spanningen, je emoties, je stress en alle drukte van de dag moeten zich kunnen ontladen zodat jij je weer opgelucht voelt. Alle overbodige energie is in staat om weg te vloeien in de aarde en uit je lichaam en uit je energieveld. 

Vooral voor alle HSP en hoogsensitieve personen onder ons is aarden of gronden bijzonder behulpzaam om alle opgebouwde en overbodige spanningen en stress weg te laten vloeien uit zowel ons lichaam als ons energieveld. Hoe beter je geaard bent, hoe makkelijker alle stress en spanningen wegvloeien.

Middel tegen stress

Of we nu wel of geen HSP of hoogsensitieve personen zijn, we zijn allemaal mensen die tegenwoordig met (langdurige) stress te maken hebben. Stress is niets anders dan dat je te veel in je hoofd leeft. Je piekert veel door stress. Aarden of gronden kan een uitstekend werkend middel zijn tegen onze strijd tegen stress. Als we door goed te aarden en te gronden veel beter in staat zijn om opgebouwde en overbodige spanningen, emoties, stress en alle andere drukte uit ons lichaam en uit ons energieveld kunnen laten wegvloeien, zijn enkele simpele aanpassingen in ons dagelijks leven het meer dan de moeite waard!

 

Hoe komt het dat we tegenwoordig niet zo goed geaard zijn?

Ga maar na, als je zelf op de derde verdieping woont en op de zesde verdieping werkt, hoeveel contact heb je dan nog op een dag met de aarde?

Vroeger werkte de mens voornamelijk op het land om aan voedselvoorziening te kunnen voldoen. Vrijwel dagelijks stonden we op het land met onze handen in de aarde te wroeten. Wanneer was het voor jou de laatste keer dat je enkele uren achter elkaar op het land stond en met je handen in de aarde?

Tegenwoordig dragen veel vrouwen panty’s en dragen we massaal schoenen die het contact met de aarde verbreken. Rubberzolen bijvoorbeeld is niet goed om te kunnen aarden. 

Loop je veel op synthetische vloerbedekking i.p.v. op blote voeten door je tuin te lopen?

Ben jij dagelijks vooral met je hersenen actief? Leef je in je hoofd?

Van je lichaam zijn de hersenen die het verst af liggen van de aarde en je voeten het dichtstbij. Als je iedere dag urenlang en stilletjes achter je computer zit, waar je hersenen overuren maken maar je lichaam nauwelijks beweegt, gaapt er een enorm gat tussen je hersenen en je voeten. Je leeft in je hoofd.

Je kan je voeten wel gaan aarden, maar de rest van je lichaam voelt “leeg” aan. 

Door te veel met de hersenen bezig te zijn, gaapt er een gat tussen je geaarde voeten en je actieve hersenen. De rest van je lichaam wil maar niet aarden.

Een kenmerk van actieve hersenen en dat je te veel in je hoofd leeft is dat je vaak koude handen en voeten hebt: je bent niet goed geaard. Je bent te veel bezig met je hoofd en met je hersenen, met je gedachten en je piekert veel, maar je bent te weinig bezig met je lichaam.

Wat je in dit geval zou moeten doen, is je bewust worden dat je moet gaan aarden IN je lichaam. Simpelweg deze bewustwording slaat het gat tussen je actieve hersenen en je geaarde voeten in een klap weg. 

(Mijn persoonlijke oplossing die voor mij snel werkt is: op het gras gaan liggen. Hierdoor heb ik het idee dat mijn lichaam minder “leeg” aanvoelt en dat er een betere verbinding tussen mijn geaarde voeten en actieve hersenen ontstaan. Overigens, lichaamsbeweging helpt zeker om het gat beter te dichten tussen de geaarde voeten en de actieve hersenen. Hierdoor stroomt de energie beter en maakt beter contact met mijn voeten en mijn hoofd. Wat ook helpt is om bewust te zijn van je ademhaling. Dat wil zeggen, je concentreert je uitsluitend op je ademhaling in plaats van op gedachten. Ook merk ik dat door veel te lachen de energie beter stroomt.)

Wat als je dagelijks gejaagd en opgejaagd voelt?

Als jij je iedere dag opgejaagd en opgejaagd voelt door de stress, zit het in je hoofd. Je hoofd en je gedachten maken overuren. Alle energie gaat naar je hoofd. Alle energie zit in je kop. 

De vergelijking is groot met dagen achter elkaar achter de computer zitten waar je hersenen actief bezig zijn en last hebben van stress. Bij beide gaat de energie naar je hoofd. Bij beide gaat de energie in je kop zitten. Bij beide leef je te veel in je hoofd. Waardoor het gat tussen je voeten en je hersenen te groot is om nog te kunnen overbruggen en om goed te kunnen aarden.

De energie trekt hierdoor naar je hoofd en blijft in je hoofd zitten. Kenmerkend is dat je moeite hebt met ontspannen, je blijft je opgejaagd voelen! Oude energie en oude en overmatige spanningen moeten zich kunnen ontladen.

 

Dit zie je overigens ook veel met hyperactieve kinderen: hun energie zit hoog in hun hoofden waardoor ze moeite hebben om goed te kunnen aarden. Als zij vervolgens op 3 hoog boven wonen en op de 2de verdieping hun klaslokaal hebben, dagelijks op synthetische vloerbedekking en op rubberzolen lopen en nooit met hun handen lekker in de aarde wroeten, hoe kunnen ze dan goed aarden?

Als kind had ik het ongelooflijke geluk dat ik dichtbij weilanden, groen en parken woonde. Iedere dag speelde ik buiten, lag op het gras, klom in bomen, bouwde hutten, zat met mijn handen in de modder en de blubber, sprong over slootjes (soms ging dat mis) en kwam opgetogen maar super smerig thuis. Heerlijk!

Wat te doen?

Je energieveld moet zich ontaarden. Energie is als water, het moet vrijelijk kunnen stromen. Iedere blokkade in je energie en spanningen, stress en overbodige energie stapelen zich op.

Ook kan het zinvol zijn om jezelf een aantal vragen te stellen, zoals:

  • Sta je met je voeten op de aarde? Letterlijk en figuurlijk?
  • Is je energieveld geaard?
  • Zit je goed in je vel en in je lijf?

 

Wat helpt wel om (beter) te aarden?

Draag liever katoenen sokken i.p.v. synthetische sokken of panty’s,

Draag geen schoenen met rubberzolen,

Werk iedere dag even in de tuin en het liefst met je handen in de aarde,

Boetseren met klei,

Maak dagelijks een wandeling door het bos, de duinen, het park of langs de zee,

Zodra je thuiskomt schop je schoenen en je pantysokjes uit en loop blootsvoets.

 

Extra hulp van energetische therapeuten

Energetisch therapeuten kunnen je verder helpen om je (beter) te doen aarden. Zij kunnen je energieveld schoonmaken waardoor oude spanningen en overtollige energie wegvloeien. Het is een verademing en je voelt je als herboren! Het lucht enorm op! De ballast die je hierdoor kwijtraakt geeft je enorm veel kracht om beter met stress om te kunnen gaan. (Zoek energetische therapeuten op via het internet of vraag vriendinnen, collega’s, familie en sportmaatjes of ze iemand kennen.)

Persoonlijk merk ik dat ik beter in mijn vel zit door te douchen: dus de stralen over mijn hoofd laten kletteren. Dat verfrist mijn energieveld enorm. Als je ook je chakra´s wil opfrissen, is afwisselend koud en warm douchen heerlijk om je energieveld op te frissen.

Door over het gras te lopen op blote voeten en op het gras te gaan liggen helpt bij mij ook enorm.

Door veel de natuur opzoeken, rust, harmonie, stilte en dieren opzoeken voel ik me opgeladen.

Met je handen letterlijk en figuurlijk in de aarde wroeten tijdens tuinieren of het verzorgen van al je kamerplanten is een uitstekend middel om beter te aarden! Bovendien werkt het erg ontspannend om met planten bezig te zijn. Hoe meer planten en ander groen je om je heen hebt, hoe beter het voor je is! Hoe meer planten om je heen, hoe minder last je hebt van stress.

Bewust zijn dat ik veel met mijn hersenen bezig ben en weinig met mijn lichaam. Mijn voeten kunnen dan wel geaard zijn, de rest van mijn lijf nauwelijks. Het stuk van mijn voeten naar mijn hersenen overbrug ik door mijn bewustzijn. Soms ga ik ook lekker in het gras liggen en dat doet me ontzettend goed! Het klinkt misschien raar maar lekker in de regen staan verkwikt mijn energie. In de bossen lopen en bomen knuffelen doe ik ook graag. Wist je dat bomen hetzelfde energieveld hebben als mensen?

 

Oefening: jezelf aarden en gronden

Sta met beide voeten ongeveer op schouderbreedte,Zak een klein beetje door je knieen,Houd je lichaam recht en lekker ontspannen,Buig je hoofd een klein beetje naar voren,Stel je nu voor dat er uit je voeten en uit je stuitje boomworstels groeien die diep de grond in trekken,Laat al je overtollige energie wegstromen via deze boomwortels enNeem ondertussen de energie van de aarde in jezelf op.

Oefening beter aarden, speciaal voor HSPers!

De oefening die hierboven staat – dat je op een stoel gaat zitten en met de voeten op de grond en dat je bedenkt dat er vanuit je voeten wortels groeien zodat je goed geaard bent – voor hoogsensitieve mensen is deze oefening meestal niet voldoende. We moeten ons behalve verbonden voelen met de aarde, ons ook verbonden voelen met de hemel. Beter is het om op het gras te gaan liggen en voelen dat je lichaam contact maakt met de aarde. Bedenk dat er vanuit je lichaam wortels groeien en de aarde intrekken. Maar dat je tevens bewust gaat voelen dat je lichaam ook contact maakt met de hemel. Bedenkt dat er vanuit je lichaam wortels groeien en de hemel intrekken.

Yoga beoefenen op het gras, in het bos of op het zand van het strand, helpen HSP ook beter te aarden.

 

Afbeelding van M Brugman via Pixabay

Copyright Fleur Irene. Alle rechten voorbehouden. Alle teksten op deze site zijn eigendom van Fleur Irene en van HSP en de NARCIST.nl. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fleur Irene.

Nieuw hier en weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je in voor de zondagochtend nieuwsbrief van Fleur Irene en ontvang gratis het mini-E-book: “Waarom trek ik narcisten aan?” Uitschrijven kan wanneer je maar wenst! De nieuwsbrief is geschreven voor mijn doelgroep: Hsp’ers die worstelen met hun gevoeligheid, narcisme, trauma, stress, herstel en heling, emotioneel misbruik en met hun welzijn en (mentale) gezondheid.

Behoefte om je hart te luchten? Om los te komen van de narcist? Wil je opluchting ervaren en herstellen van narcisme en loskomen van de narcist? Neem dan een kijkje bij de e-mailcursus: Therapeutisch Schrijven: Lucht je hart, speciaal voor HSP na narcisme, volgens de Fleur Irene Methode.

Hij/zij verhaal: Omwille van de leesbaarheid verwijs ik, in alle online-producten van de HSP en de NARCIST website, naar de narcist of destructief persoon als een “hij” en naar het HSP slachtoffer of overlever van narcisme als een “zij.” Dit is puur taalkundig gekozen. Het is niet de bedoeling te concluderen dat narcisten altijd mannen zijn en dat slachtoffers van narcisme altijd vrouwen zijn! Er zijn heel wat mannelijke Hsp’ers slachtoffer van een narciste!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je bekijkt nu Aarden en gronden om beter je stress en spanningen los te kunnen laten
Aarden en gronden om beter je stress en spanningen los te kunnen laten